Food 05 01 2006

A Zöld genya
(Töltött husi tepsis krumplival + petrezselyem/bazsalikomszosz)

Hozzavalok (8 szemelyre):

-4 egesz csirkemell
-kb. 2 kg krumpli
-3 paradicsom
-4 lapka sajt
-50 dkg gomba
-8 v 16 szelet bacon szalonna
-8 szelet (kb. 25 dkg) mozarella sajt
-3 csokor petrezselyem
-1 fel csokor bazsalikom
-1 gerezd fokhagyma
-so, bors

A mártáshoz:
-2 natur joghurt (2x175g)
-2 csokor petrezselyem
-1 fel csokor bazsalikom
-2-3 gerezd fokhagyma
-so, bors


Elkeszites:
Eloszoris a Zöld genyát kell megcsinalni hogy osszeerjen. Egy turmixgepbe belerakod a picit felvagott petrezselymet es bazsalikomot.
Leontod az egyik pohar joghurttal, belerakod a fokhagymat, sozod, borsozod es miutan osszeturmixoltad a szoszt berakod a hutobe 2 orara.

A gombat megpucolod, felvagod csikokra es egy gerezd aprora vagott fokhagymaval megdinszteled (kis olajon a sozott gomba "osszeesik", megbarnul).
A paradicsomokat forro viz alatt 1 percig aztatod, hogy le tudd huzni a hejat. Lehuzod. A paradicsomokat 6 reszre vagod. A lapka sajtot felbetorod.
A csirkemelleket kifilezed (fel mellekre bontod) es felnyitod kessel ugy mintha egy konyv lenne (be lehessen csukni :)
Mindegyik belsejebe 2 szelet paradicsomot, 1 darab sajtot, es gombat teszel, majd korbetekered 1 v 2 bacon szalonnaval.
A tepsit kikened olajjal es belefekteted a pipiket. A krumplit meghamozod es felkockazod/gerezdekre vagod. Sos vizben megfozod.
Ennek szinten megkensz egy tepsit olajjal, beleontod a lecsepegtetett krumplit, sozod borsozod es olajjal osszekevered.
A petrezselymet es bazsalikomot ratepkeded a tetejere, majd a husival egyutt betolod a sutobe. Fel ora kell neki 180 fokon,
majd minden egyes husi tetejere raraksz egy szelet mozarellat es visszarakod a sutobe meg 10 percre. Az eredmenyt lathatod a kepeken :)

Jo etvagyat az ijeszto szinu isteni trutyihoz :)

Copyright © 2006 by kaoz
All rights reserved