Food 03 11 2005

Zoldborsos-zoldfuszeres-tejszines pipidarabok tepsis krumplival
(a rizst mar unjuk :)

Hozzavalok (8 szemelyre):

-4 egesz csirkemell
-friss zoldbors (izles szerint, en beleraktam vagy 5-10g-t)
-friss zoldfuszerek (bazsalikom,petrezselym,rozmaring,oregano)
-krumpli (2-3kg)
-5 dl tejszin
-1 fej voroshagyma
-par gerezd fokhagyma
-so
-bors
-paprika


Elkeszites:
A csirkemelleket megszabaditod a csonttol es a bortol. Osszekockazod oket. Keves olajat raksz egy serpenyobe, amibe beleugranak a pipidarabok.
Picit atsutod a hust(amig feherre valik), majd felontod 1-1.5dl vizzel, rateszel egy fedot es megparolod. Kozben gyorsan megpucolod a krumplit.
Kockara vagod es belerakod egy tepsibe. Meglocsolod olajjal, megsozod jol (kb. 3-4 NAGY csipet so), borsozod, oreganoval meghinted. Osszekevered,
hogy mindenhova jusson eleg olaj. Ezekutan vekony karikakra vagod a hagymat, rateszed a tetejere, a par fokhagymat aprora vagod, raszorod es a vegen
egy kis pirospaprikat is hintesz ra. Zsupsz be a sutobe, 180-200c-n ugy 3/4 ora alatt keszre kene, hogy suljon.
Mindekozben a husid megparolodott, megszorod soval + a fuszerekkel (a zoldborsot mozsarban osszezuzod, lehetoleg a zoldfuszerekkel egyutt) es felontod a tejszinnel.
Ez osszerottyan amig megsul a krumplid (sot, joval hamarabb) es amint kesz az illatos tepsis krumpli talalhatsz.
Joetvagyat!

Copyright © 2005 by kaoz
All rights reserved