Food 29 09 2005

Zoldfuszeres-baconos pipicici konnyu krumplipurevel

Hozzavalok (8 szemelyre):

-4 egesz csirkemell
-par szelet bacon v masmilyen vekonyra vagott szalonna
-friss zoldfuszerek (en bazsalikomot,petrezselymet,snidlinget es borsikafuvet hasznaltam)
-krumpli
-tej
-vaj
-so
-bors


Elkeszites:
Ha nem csirkemellfilet veszel akkor lefejted a csontrol a hust, es zsebeket vagsz ra (vigyazz ne lyukaszd at!).
A zoldfuszereket aprora osszevagod, megtomod vele a mellek belsejet es a kulso reszere is szorsz. Sozod-borsozod (kivul-belul, akar a zfuszerrel osszekeverve).
Egy tepsi aljat kikened olivaolajjal, rarakod a pipiket, a tetejukre cseppentesz egy-egy csepp olivaolajat, rajukfektetsz par szelet bacont.
Lefoliazod, majd mehet a sutobe. 220c-n ugy fel ora alatt atsul, aztan ha leveszed a foliat a tetejerol akkor 10-15 perc alatt meg is pirul.
Kozben a krumplit sos vizben megfozod (feldarabolva). Leszurod, osszetorod krumplinyomoval es utana tej+vaj mehet ra, osszekutyul, amikor tetszik az allaga akkor jo.
Talalashoz ubi v vegyes savanyusag ugyanolyan jol megteszi mint egy paradicsomsali! Joetvagyat!

Copyright © 2005 by kaoz
All rights reserved