Food 01 09 2005

Mennyei petrezselymes-sajtkremes pipicici (nameg krumplipure!:)

Hozzavalok (monnyuk 4 szemelyre):
- 2 egesz csirkemell (magyarul 4 fel, bor nelkul)
- 1 250gr-os Ringa Bacon szalonna
- 1 kis (100-125gr-os) Camping sajt vagy hasonlo sajtkrem
- 1 csomag petrezselyem
- 2-3 gerezd fokhagyma
- so, bors izles szerint

A krumplipurehez: krumpli, vaj, tej, so (fene se tuggya mennyi:)


Elkeszites:
Miutan kifilezed a csirkemellet (hacsak nem filet vettel) vagsz ra ovatosan egy "zsebet" ugy hogy csak egyik oldalrol lehessen beletolteni cuccot es ne folyjon ki a masik oldalon. Ha megvannak a zsebeid, a petrezselymet finomra vagod, belepaszirozod a fokhagymat es ezt osszekevered a kremsajttal, megsozod megborsozod izles szerint (a bacontol SOS lesz a kaja ugyis, nem kell sok so ra - ha egyaltalan kell...). Ha megvan a sajtkremed megfogsz egy kiskanalat, veszel egy adagot belole es a csirken vagott zsebbe gyomoszolod a tolteleket. Amig van cici folytatod a procedurat... A sajttal toltott ciciket begongyolod 1 v 2 szelet baconbe es egy tepsire fekteted. Olaj/zsir/vaj nem kell ala mert a bacon eleg zsirt ereszt magatol es ebben osszesulnek majd az izek. Bedughatod a tepsit a sutobe... mondjuk 220c 30-40 perc max es a bacon ropogos lesz rajta, a cici atsul es alatta ott fog allni a szuper sajtos-fuszeres szaft...
A krumplipuret is elkeszited, eloszor megfozod a krumplit, leontod rola a vizet, osszepaszirozod, a hozzavalokkal osszedolgozod amig szamodra megfelelo allagu nem lesz.

A husi alol a szaftot a krumpli tetejere csorgatva isteni fuszeres krumplipured lesz a mennyeien ropogosra sult baconbe gongyolt puha pipicici melle ;) Joetvagyat!

Copyright © 2005 by kaoz
All rights reserved